Over DZC

Recreatieve Watersportvereniging “Dow Zeil Club” DZC is een onderafdeling van de Persooneelsvereniging “Dow Benelux N.V. – Terneuzen”.

De Dow Zeil Club is een recreatieve watersportvereniging en is opgericht in september 1968, waarmee de DZC een van de oudste onderafdelingen is van de Dow Personeelsvereniging. De vereniging stelt zich ten doel de zeilsport te stimuleren en te beoefenen, een en ander tegen redelijke kosten..

In tegenstelling tot de andere zeilverenigingen is het niet noodzakelijk dat men zelf over een boot of zeilplank beschikt want die stelt de DZC aan u beschikbaar. De DZC beschikt over een indrukwekkende vloot zeilboten, kanos e.d. welke te gebruiken zijn door jong-en oud. Een aantal boten hebben een vaste ligplaats aan de steiger van het “oude”  (noordelijke) jachthaventje aan de Otheense kreek, dit is direct gelegen aan het sinds 2016 nieuwe DZC hoofdkwartier, de botenloods aan de Rooseveltlaan in Terneuzen, waar de overige boten en al het andere materiaal zoals zeilen, zwemvesten, peddels e.d opgeslagen zijn. Dit is een gemeenschappelijk terrein samen met de RowDow roeivereniging.

Het lidmaatschap van de DZC is een gezins-lidmaatschap; het gehele gezin kan onbeperkt gebruik maken van het materiaal van de DZC. De DZC organiseert elk zomerseizoen een aantal activiteiten; zeillessen voor jong en oud, zeilwedstrijden op de kreek, catamaran zeilen bij Cadzand en varen op het Veerse meer.

U kunt met uw gehele gezin van een aantal evenementen genieten, bovendien kunnen uw kinderen geheel kosteloos leren zeilen. Wanneer men de zeilkunst machtig is, is dit tevens een fantastische mogelijkheid om de lange schoolvakantie met veel plezier te beleven, als het weer ons tenminste niet in de steek laat.

Voor het onderhoud van de vloot en de zorg voor het materiaal in het algemeen, het geven van zeillessen, de organisatie van wedstrijden en andere evenementen, is de DZC volledig aangewezen op de vrijwillige inzet van haar leden.

Dow PV leden kunnen met het gehele gezin lid worden van de DZC voor een contributie van 65 Euro per jaar voor het gehele gezin.  Er zijn geen verdere kosten voor de lessen.  Als je een DZC brevet hebt krijgen, mag je op eigen gelegenheid een boot lenen.