Onderhoud

De Dow zeil club is geen club waarbij alles vanzelf gaat en leden door het betalen van hun contributie recht hebben op al de faciliteiten.

De club heeft geen betaalde onderhouds groep die dagelijks voor ons klaarstaat maar moet het echt hebben van de inzet van de leden. Samen vormen we namelijk de club.

Het is niet het individue dat een boot kan keren.. maar een team met mensen die hart voor de zaak hebben en samen willen werken aan een levendige club met de best mogelijke middelen.

Dit jaar zijn er onder leiding van Ronald Vinke, welke de onderhoudscommissie leidt, weer een aantal dagen gepland gedurende we werken aan het vaar-klaar maken dan wel winter klaar maken van de boten.

Voorbereidingsdagen zeilseizoen 2017: zaterdagen 15 en 29 april en 6 mei. Gedurende de ochtend doen we de voorbereidingswerkzaamheden.

Wat doen we dan?

  • Zomerklaar.. boten grondig nakijken en indien nodig repareren. Opknappen door vervangingen en reparaties en verven en noem maar op.. boten in het water en optuigen. Gedurende de zomer noodzakelijke reparaties uitvoeren.
  • Winterklaar.. boten uit het water en aftuigen, schoonmaken en de schades inventariseren. Indien mogelijk repareren. De boten stallen en rustig de winter uitzitten 🙂

 

Hopelijk kunnen we jou ook verwachten.. vele handen maken licht werk

Onderstaande een paar indrukken van de activiteiten.