Brevet

Wat nu?
Met een DZC brevet kun je een zeilboot lenen van de DZC. Dat kan zo vaak je en wanneer je maar wilt. Neem contact op met het bestuur in verband met sleutels. Natuurlijk kun je met je brevet alleen het type boot lenen waarvoor je een brevet hebt gehaald.

Soorten DZC-brevetten
Bij de DZC onderscheiden we Brevet Optimisten, Brevet Partner, Brevet Volksboot en Brevet Laser. Ook hebben we oefenbrevetten voor alle type boten.

Wat is een Oefenbrevet?
Een Oefenbrevet krijg je als je de zeilboot al wel aardig kunt besturen, maar nog niet helemaal alleen op de Kreek kunt zeilen bij elke windkracht. Je ouders mogen dan een zeilboot lenen voor jou, maar moeten bij je blijven om je te helpen. Je kunt met je Oefenbrevet ook meedoen aan de DZC zeilwedstrijden. Dan hoeven je ouders geen oogje in het zeil te houden, want dan zijn er genoeg mensen in de buurt. Lekker veel oefenen dus!

Het DZC-brevet.
Tijdens de cursus heb je bewezen dat je de theorie en de praktijk van het zeilen onder de knie hebt. Ook weet je hoe je met de boten van de zeilclub moet omgaan. Je hebt laten zien dat je veilig en zonder brokken bij alle weer en wind op de Otheense Kreek kunt zeilen.

Moet ik mijn brevet meenemen?
Nee, dat is niet nodig. Alle mensen met een brevet zijn geregistreerd.

Heb je nog vragen ?
Heb je nog vragen of een leuk idee? Laat dan van je horen en neem contact op met een van de bestuursleden of de zeilles-commissie.

VEEL ZEILPLEZIER TOEGEWENST en….. ZORG GOED VOOR ONZE BOTEN!


* De DZC kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of verlies aan eigendommen van deelnemers tijdens deelname aan haar evenementen of door gebruik van haar materiaal.